Een webshop app laten bouwen

E-commerce is de afgelopen jaren sterk gegroeid en steeds meer consumenten, maar ook zakelijke inkopers, doen hun aankopen online. Een webshop is dan ook een belangrijk onderdeel geworden voor veel bedrijven. Maar wat als je jouw webshop ook als een app zou kunnen aanbieden? In dit blog bespreken we de voordelen van een webshop app en waarom het laten bouwen van een webshop app een slimme zet kan zijn om meer omzet te genereren en verschillende doelgroepen aan te spreken.

Webshop beginnen, wat is het en wat kan je ermee?

Een webshop is een online winkel waar consumenten producten kunnen kopen. Het is een digitale versie van een fysieke winkel waarbij het voordeel is dat je als klant niet fysiek naar de winkel hoeft te gaan en op ieder moment van de dag kunt winkelen. Het is een efficiënte manier om producten te verkopen en consumenten te bereiken. Veelal wordt een webshop gebruikt om winkelend publiek van gemak te voorzien. Een rol waarbij een webshop app kan ondersteunen.

Een app en webshop ineen

Een webshop app is een combinatie van een webshop en een app ineen. Het is een mobiele applicatie waarmee bedrijven en particulieren producten kunnen bekijken en bestellen. Het voordeel van een webshop app ten opzichte van een mobiele website is dat het sneller werkt en een betere gebruikerservaring biedt. Webshop apps zijn erop geënt om een klant de beste winkelervaring te bieden. Dit gebeurt door de vormgeving zo af te stemmen, dat iemand direct vindt wat hij of zij zoekt en sneller geneigd is om tot conversie over te gaan. Denk aan de kleur van een knop, de positie van een knop en de manier waarop een prijs of korting zichtbaar is. UX-design speelt hierin een grote rol.

Wanneer kiezen voor een webshop app?

Als je als bedrijf een webshop hebt en je wilt de conversie verhogen, kan het een slimme zet zijn om een webshop app te laten bouwen. Vooral als je doelgroep veel gebruik maakt van mobiele apparaten is dit een goede keuze. Kijk maar eens naar jezelf. Hoe winkel jij het liefste? Met een app kunnen klanten eenvoudig en snel producten bestellen en betalen, wat kan leiden tot meer verkopen. Door de optimale omgeving te creëren die alleen draait om jouw webshop en geen afleidende randzaken als bijvoorbeeld andere tabbladen in de browser van jouw klant, houd je de focus op jouw bedrijf en producten.

Webshop mobiel voor verhoogde conversie

Een webshop app kan de conversie verhogen omdat het een betere gebruikerservaring biedt dan een mobiele website. Het is snel en eenvoudig in gebruik, en klanten kunnen inloggen met hun persoonlijke gegevens. Ook is het mogelijk om pushmeldingen te versturen, wat kan leiden tot meer verkoop. Als klanten regelmatig pushmeldingen ontvangen met aanbiedingen en nieuwe producten, kan dit hen ertoe aanzetten om vaker te bestellen. De conversie van een webshop app is ook afhankelijk van andere factoren zoals de kwaliteit van de producten, de prijsstelling en de marketingstrategie.

Is een webshop app wat voor jou?

Een webshop app kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw webshop. Het kan de conversie verhogen en klanten een betere gebruikerservaring bieden. Doordat de app onderdeel wordt van de telefoon van jouw klant, maak je direct onderdeel uit van het dagelijks leven van jouw klant.

Jouw eigen webshop app laten bouwen

Een goed converterende commerciële app moet vanaf de basis goed worden neergezet om op de lange termijn de voordelen van te ondervinden. Het laten bouwen van een webshop app hoeft zeker niet direct kostbaar te zijn. Hierin adviseren wij je graag om tot een passende webshop app te komen die past bij de doelstellingen van jouw bedrijf.

Heb je hulp nodig met beslissen?

Reacties

Geef een reactie