Webapplicatie laten maken

Een van de laagdrempeligste vormen qua apps is een webapplicatie, ook wel webapp genoemd. Doordat deze eenvoudig met behulp van een webbrowser kan worden geopend, hoeft de gebruiker niets te installeren en hoeven onze webapp-ontwikkelaars deze niet toepasbaar te maken voor de verschillende systemen als Android en iOS. Een webapp wordt geheel op maat gemaakt aan de hand van jouw wensen en eisen. Deze zijn bij uitstek geschikt voor administratieve doeleinden en worden, afhankelijk van de toepassing, volledig op de eindgebruiker afgestemd. Easie App Solutions weet als geen ander jouw wensen om te zetten in een webapp die werkt voor jou en de eindgebruiker.

Wat is een webapp?

Webapp is de afkorting voor webapplicatie. Een webapp heeft sterke overeenkomsten met een website, maar gaat dieper in op de behoeftes van de eindgebruiker maar ook de organisatie. Waar een website algemeen is qua informatie dat het laat zien, is een webapp specifiek toegespitst op de gebruiker en het gemak. Een webapp hoeft niet te worden geïnstalleerd en kan met behulp van de browser worden geopend en is veelal toegankelijk met behulp van een persoonlijke login. Hiermee kunnen gebruiker specifieke gegevens worden verwerkt of bedrijfsinformatie worden geraadpleegd. Denk aan toepassingen als uren- en kilometerregistratie, intra- en extranet, CRM-systemen, cliëntinformatie en nog tal van andere toepassingen. De koppeling met andere systemen zorgt voor een efficiëntie in werkwijze vanaf iedere locatie.

Wij maken de webapp die past bij jou

Een webapp heeft enorm veel voordelen voor de processen binnen jouw bedrijf of vereniging. Een efficiëntere manier van werken in combinatie met een verhoogde betrokkenheid en reductie in kosten zijn afwegingen om te kiezen voor een webapplicatie. Bij Easie App Solutions bouwen we samen met jou aan een solution volledig gericht op de organisatie en de eindgebruiker. Door aan het begin goed stil te staan bij alle wensen en eisen, ontdekken we de mogelijke uitdagingen en kansen die er zijn om tot de beste maatwerk webapp te komen. Van mobiel, tablet en computers tot aan een combinatie van alle drie. Alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd, zodat jij zeker bent dat de doelstellingen gedurende het proces niet uit het oog worden verloren.

Wanneer kiezen voor een webapp?

De toegankelijkheid van een webapp vanaf verschillende devices, maakt het geschikt voor een grotere doelgroep en dus ook beschikbaar vanaf iedere locatie waar toegang tot het internet is. Een webapplicatie is een softwareoplossing op het web en wordt daarom ook geïndexeerd door zoekmachines. Hiermee draagt het bij aan de naamsbekendheid van jouw organisatie indien gewenst. Raadplegen en verwerken van informatie wordt laagdrempelig gemaakt en efficiënt door de mogelijke koppeling met andere systemen. Een groot voordeel van een webapp is dat deze niet voor verschillende systemen als Android en iOS gemaakt hoeft te worden en ook niet aan de laatste eisen qua updates hoeft te voldoen die door hen wordt gesteld aan apps. Zijn er ook nadelen van een webapp? Ja, ook die zijn er. Denk bijvoorbeeld aan dat er altijd verbinding met het internet nodig is en de snelheid van het internet een rol speelt in het gebruikersgemak. Daarnaast draait een webapp op een webserver wat het gevoeliger maakt voor hackers.

Heb je hulp nodig met beslissen?

Offerte aanvragen

Ben jij benieuwd wat het kost om jouw eigen webapp te laten maken? Vraag dan snel een offerte aan!