Hybride app laten maken

Een combinatie van zowel een native app als een webapp vind je terug in een hybride app. Deze app vorm combineert ‘best of both worlds’, daar deze het gemak qua ontwikkeling gebruikt van een webapp en de functionaliteiten qua compatibiliteit van een native app. Een hybride app is vooral populair omdat de kosten om deze te ontwikkelen relatief laag zijn in verhouding tot een native app. In plaats van dat de geschreven code zich leent voor Android en iOS, wordt deze in een codetaal geschreven die door beide platforms wordt begrepen. Om te ontdekken of een hybride app de oplossing is voor jouw bedrijf, product of dienst, helpen wij je bij je keuze door extra informatie te verschaffen over deze en andere apps. Een app die perfect aansluit op jouw wensen en eisen, vind je bij Easie App Solutions.

Hybride app, wat is het?

De lage kosten van een webapp spreken je aan, maar de compatibiliteit met andere applicaties reeds aanwezig op de telefoon ook. Een hybride app biedt hierin de uitkomst. Doordat onze ontwikkelaars maar een soort code met behulp van een framework hoeven te schrijven, kunnen de kosten laagdrempelig worden gehouden. Hybride apps vind je net als native apps terug in Apple’s App Store en Android’s Google Play Store. Deze app is eigenlijk een webapp verpakt in een native app verpakking. Eenmaal lokaal geïnstalleerd gaat deze “verpakking” de koppeling aan met de telefoon zodat deze de connectie kan maken met andere applicaties op de telefoon. Hybride apps hebben wel als bijkomstigheid dat ze een extra stukje code meekrijgen om compatibel te zijn met de twee platforms waardoor deze in soms iets langzamer kunnen functioneren dan wanneer de apps dit los zouden doen.

De veelzijdige hybride app

Easie App Solutions ontwikkelt zowel dedicated applicaties in de vorm van native apps, als laagdrempelige webapps die vooral ingezet worden voor het koppelen van processen zowel intern als extern. Een hybride app kan het voor jou makkelijker maken om jouw bestaande webapp aan te bieden als een native app of vanwege de kosten te werken te starten met deze app vorm. Wanneer je de app inzet voor de processen in je organisatie, zijn zaken als laadtijd wellicht wat minder van belang of hoe de app eruitziet op verschillende apparaten. Misschien wordt merendeel van de tijd de webapp ingezet en sporadisch de native app, maar wil je deze toch aan kunnen bieden in de interne en externe communicatie. Hybride apps zijn de veelzijdige oplossing voor organisaties die twijfelen tussen een webapp en native app. Twijfel jij nog over wat het beste bij jou past? Ontdek onze andere apps of informeer naar de verschillen door onze adviseurs om vrijblijvend advies te vragen.

De voor- en nadelen van een hybride app

Voordat je de keuze maakt voor een hybride app, is het heel belangrijk om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Ondanks deze applicatie het beste van twee werelden combineert, zitten er naast de vele voordelen zeker ook nadelen aan vast.

Voordelen hybride app:

  • Geschikt voor meerdere platforms;
  • Lagere kosten doordat deze geschikt is voor zowel Android als iOS;
  • Online en offline toegankelijk zonder aan het internet gekoppelde database;
  • Snellere ontwikkeltijd en uitwisseling code voor doorontwikkeling.

Nadelen hybride app:

  • Ontwikkeling gebeurt op framework van derden. Wanneer deze niet meer bestaat, kan de hybride app waardeloos worden;
  • Hybride apps spelen minder goed in op ontwikkelingen qua updates vanuit de twee platforms;
  • Kans op beveiligingsproblemen groter door strenge regels vanuit platforms en universele karakter van hybride app;
  • Gebruikerservaring kan als minder goed worden ervaren in vergelijking met een native app of webapp individueel;
  • Voor een goed eindproduct zal er getest moeten worden op diverse apparaten om optimale beleving te kunnen waarborgen.

Of de voordelen opwegen tegen de nadelen voor jouw product of dienst is iets waar wij jou graag bij helpen. Een overweging kan bijvoorbeeld zijn op basis van kosten of de toepassing. Neem contact op met onze adviseurs om de beste app voor jouw toepassing te bespreken.

Heb je hulp nodig met beslissen?

Offerte aanvragen

Ben jij benieuwd wat het kost om jouw eigen hybride app te laten maken? Vraag dan snel een offerte aan!