PWA app laten maken

PWA staat voor Progressive Web App en is een geoptimaliseerde app van een website. De combinatie van de flexibiliteit van een website en de toegankelijkheid van een app, maakt een PWA enorm veelzijdig qua toepasbaarheid. Een PWA is in populariteit gegroeid omdat dit een goed alternatief is voor een native app of perfect ernaast kan worden ingezet. Afhankelijk van het platform is het in sommige gevallen ook mogelijk om deze offline te gebruiken, wat het op ieder moment te gebruiken maakt. Doordat je niet een aparte codetaal hoeft te schrijven zoals bij een native app, is een PWA laagdrempeliger om te implementeren en heb je ook alle voordelen als vindbaarheid daar Google zelf Progressive Web Apps heeft geïntroduceerd in 2015. Een PWA kan dus zeker een uitkomst zijn voor organisaties die laagdrempelig een toegankelijke app willen lanceren. Ontdek waarom een PWA voor jou de oplossing kan zijn of vraag de adviseurs van Easie App Solutions om vrijblijvend advies.

PWA app, dit kan je ermee

In tegenstelling tot een native app, is een PWA eenvoudiger te realiseren. Doordat het opgebouwd is als een progressieve website, is de gebruikerservaring geoptimaliseerd in vergelijking met de huidige website die je mogelijk al hebt. Wanneer je al een website hebt, is een PWA helemaal snel te realiseren omdat je hier veel elementen uit kan ontlenen. Met een PWA kan je alles wat een normale website ook kan, maar dan in de beleving van een (native) app. Doordat deze niet specifiek voor een platform als Android of iOS ontwikkeld hoeft te worden, kan dit snel en eenvoudig. Met behulp van je webbrowser kan de eindgebruiker jouw PWA gebruiken en deze ook installeren op het apparaat. De toegankelijkheid via de webbrowser zorgt ervoor dat deze app ook geïndexeerd kan worden door de bots van Google en je dus de vindbaarheid van jouw bedrijf, product of dienst kan vergroten. Wanneer de eindgebruiker jouw normale website bezoekt, kan deze een melding ontvangen om de app te installeren buiten de Google Play Store en App Store van Apple om.

Gemak van een PWA voor jezelf en de gebruiker

Een PWA gemaakt door Easie App Solutions is vriendelijk in onderhoud en kan snel worden gerealiseerd. Kosten PWA liggen dan ook lager dan bij bijvoorbeeld een native of hybride app. Gemak voor jezelf is vooral terug te vinden in het proces na de lancering. Doordat je niet hoeft mee te gaan in de eisen van de diverse platforms, kan je de focus leggen op het optimaliseren van de PWA om ook op de lange termijn de gebruiker vast te houden. Gemak voor de gebruiker is wanneer deze de app op verschillende apparaten gebruikt. Op desktop is dit een normale website en op mobiel lijkt dit op een native app. Met een PWA bedien je jouw doelgroep dus op verschillende manieren. Twijfel jij nog over wat het beste bij jou past? Ontdek onze andere apps of informeer naar de verschillen door onze adviseurs om vrijblijvend advies te vragen.

Waarom kiezen voor een PWA app?

Voordat je de keuze maakt voor een Progressive Web App, is het belangrijk om alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Ondanks deze applicatie snel te ontwikkelen is tegen relatief laagdrempelige kosten, zitten er naast de vele voordelen zeker ook nadelen.

Voordelen PWA app:

  • Het gevoel van een app en direct geschikt voor meerdere platforms;
  • PWA’s zijn voordeliger in de ontwikkeling doordat deze niet platform specifiek ontwikkeld hoeven te worden;
  • Omarmd door Google en daarom ook indexeerbaar voor betere vindbaarheid;
  • Online en offline toegankelijk zonder aan het internet gekoppelde database;
  • Zowel te gebruiken op mobiel als op groot computerscherm;
  • Optie om pushnotificaties te implementeren;
  • Beveiligde omgeving door gebruik https.

Nadelen PWA app:

  • Afhankelijk van de gebruiker en up-to-date besturingssystemen;
  • Geen toegang tot functionaliteiten als camera, gps etc. zoals een native app deze heeft;
  • Progressive Web Apps zijn niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zoals een native app dit is. Dit heeft invloed op de batterijprestaties en daarmee gebruik van jouw PWA.

Of de voordelen opwegen tegen de nadelen voor jouw product of dienst is iets waar wij jou graag bij helpen. Een overweging kan bijvoorbeeld zijn op basis van kosten of de toepassing. Neem contact op met onze adviseurs om de beste app voor jouw toepassing te bespreken.

Heb je hulp nodig met beslissen?

Offerte aanvragen

Ben jij benieuwd wat het kost om jouw eigen PWA app te laten maken? Vraag dan snel een offerte aan!