Native app laten maken

Een app die perfect communiceert met jouw telefoon, vind je in een native app. Deze app draait op de platforms van Google genaamd Android en Apple genaamd iOS. Doordat deze appvorm gemaakt is voor jouw besturingssysteem, werkt een native app sneller en flexibeler. Precies hetgeen dat jij wilt wanneer je gebruikers aan jouw product of dienst wilt koppelen. Door te communiceren met jouw telefoon, kan het ook gebruikmaken van andere apps op jouw telefoon. Praktisch wanneer bijvoorbeeld je locatie benodigd is door de koppeling met de gps-functie in je telefoon. Welke toepassing jouw app moet hebben, wij helpen je bij Easie App Solutions graag als het gaat om het ontdekken of een native app de app voor jou is!

Wat is een native app?

Native apps voor op mobiel worden speciaal ontwikkeld voor platforms als Android en iOS. Soms komen apps eerst uit voor Android en later voor iOS. Dit heeft te maken met de verschillen in manier van ontwikkelen. Voordeel is dat je wel altijd de keuze hebt om te kiezen voor een specifiek platform wanneer je bijvoorbeeld alleen met iPhones werkt binnen een bedrijf. Het grote voordeel van een native app, is dat deze alle andere functionaliteiten van de telefoon kan gebruiken. De app werkt daardoor snel en gemakkelijk. Sommige applicaties hebben bijvoorbeeld je locatie nodig om nauwkeuriger te kunnen functioneren. Denk aan Thuisbezorgd.nl of het populaire spel Pokémon Go. Door gebruik te maken van andere apps op een telefoon, kan je een persoonlijke beleving creëren welke zorgt voor een band met jouw bedrijf, product of dienst.

De perfecte native app voor jouw toepassing

Uiteindelijk zorgt een native app voor de beste ervaring door de eindgebruiker. Doordat alle functionaliteiten zijn afgestemd op de beleving van de klant door met name te richten op gebruikersgemak, kan deze app het verbindende element zijn met jouw organisatie, product of dienst. Dit is dan ook exact waar wij bij Easie App Solutions de focus op leggen. Met welk doel wil jij een app laten ontwikkelen en wat verwacht jouw doelgroep? Door kritisch alle stappen te doorlopen, komen we uiteindelijk tot beste ‘app solution’. Onze iOS en Android app ontwikkelaars werken samen om gezamenlijk een native applicatie neer te zetten die matcht op het moment dat deze live gaat, maar ook in alle updates erna. Twijfel je nog tussen een native app of een van de andere apps? Ontdek de andere apps of vraag onze adviseurs naar vrijblijvend advies.

De voor- en nadelen van een native app

In de wereld van apps zijn er diverse opties. Iedere variant heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Ga je voor voordelig en snel uitrollen of voor tailormade voor ieder platform en uitgebreid ontwikkelen voor de beste gebruikerservaring.

Voordelen native app:

  • Werkt snel en flexibel op elk besturingssysteem;
  • Op maat gemaakt voor de beste gebruikerservaring;
  • Communiceert met andere applicaties als camera, gps, bluetooth, etc.;
  • Integratie met andere applicaties voor uitwisselen data;
  • Mogelijkheid voor push notificaties;
  • Veiliger in verband met regelgeving vanuit platform.

Nadelen native app:

  • Mogelijk meerdere platforms om op te ontwikkelen én te onderhouden;
  • Hogere kosten wanneer ontwikkelen voor zowel Android als iOS;
  • Iedere update moet in tweevoud worden ontwikkeld.

Of de voordelen opwegen tegen de nadelen voor jouw product of dienst is iets waar wij jou graag bij helpen. Een overweging kan bijvoorbeeld zijn op basis van kosten of de toepassing. Neem contact op met onze adviseurs om de beste app voor jouw toepassing te bespreken.

Heb je hulp nodig met beslissen?

Offerte aanvragen

Ben jij benieuwd wat het kost om jouw eigen native app te laten maken? Vraag dan snel een offerte aan!